Over Jeugdland

Jeugdland is al meer dan 20 jaar de jaarlijkse feestweek voor Rozenburgse kinderen. Ruim driehonderd kinderen en bijna evenveel vrijwilligers houden de laatste week van de zomervakantie vrij om mee te doen. 

Van maandag tot en met vrijdag is er in en rond de feesttent op het Molenveld hutten bouwen, knutselen, sport en spel en zang en dans. Iedere groep gaat een keer naar het zwembad en de oudste groepen houden een race met zelfgebouwde vlotten. Het festival wordt vrijdagavond afgesloten met een optocht en optredens voor de ouders en opa’s en oma’s. Na het Jeugdlandlied worden dan de prijzen uitgedeeld voor de mooiste hut, de snelste vlottenracers en de sportiefste deelnemers. Ook is er een beker voor de meest sociale groep: De Joop Sonneveld bokaal.

Jeugdland is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. van de basisschool. Zit je op de middelbare school en kan je er nog geen genoeg van krijgen? Dan kun je meehelpen als junior vrijwilliger.

Voor kinderen is Jeugdland de hele week, vrijwilligers kunnen kiezen hoeveel dagen ze meehelpen. Kleine broertjes en zusjes vanaf 2 jaar bouwen hun eigen feestje bij de Jeugdland Mini’s, op de dagen dat hun ouder vrijwilliger is.