Over Jeugdland


Jeugdland is opgezet in 1998 door wijlen meneer Joop Sonneveldt om de basisschooljeugd die, om wat voor reden dan ook, niet met vakantie ging tijdens de zomervakantie, toch één fantastische vakantieweek te bezorgen. 

Jeugdland is voor alle basisschoolkinderen uit de groepen 3 t/m 8, die in Rozenburg wonen of op enig manier met Rozenburg verbonden zijn. Ieder jaar vind je, in de laatste week van de zomervakantie, ongeveer 400 kinderen en nagenoeg evenveel vrijwilligers in de Jeugdlandtent op het Molenveld.

Als evenement valt Jeugdland onder de Stichting Rozenburg bloeit. Deze stichting krijgt vanuit de gemeente Rotterdam subsidiegelden, die zij mag verdelen over verschillende evenementen, waaronder Jeugdland.

Belangrijke informatie

Aanmelden

De aanmeldavond is op 14-03-2024 van 19:30 – 21:00 uur in de Stadswinkel, Jan van Goyenstraat 1 te Rozenburg. Ook dit jaar hebben we weer plek voor 400 kinderen, verdeeld over maximaal 30 groepen. 

  • Uw kind wordt aangemeld voor de gehele week, deelname per dag of een deel van de week is niet mogelijk. 
  • De kosten zijn € 22,00 per deelnemend kind en kunnen contant of via een QR-code worden voldaan. (LET OP! PINNEN IS NIET MOGELIJK!). De formulieren worden genummerd op volgorde van binnenkomst.  
  • Aanmelden kan zowel online als via de aanmeldavond. De online aanmeldingen ontvangen na aanmelding een bevestigingse-mail met de link ter betaling. Wanneer de betaling is voldaan is de aanmelding compleet en krijgt het een nummer. Men kan ook op de inschrijfavond – 14 maart 2024 – contant betalen na een online aanmelding.

Neem contact met ons op via aanmelden@jeugdland.info indien je geen e-mail hebt ontvangen 7 dagen na aanmelding of bij andere vragen.  Na de aanmeldavond is het aantal deelnemers bekend. Wanneer er meer dan 400 aanmeldingen zijn dan moeten we gaan werken met een wachtlijst. Ook geldt dan de voorrangsregeling. Deze houdt in dat een kind voorrang heeft op andere kinderen wanneer een ouder/verzorger 3 of meer dagen als vrijwilliger aanwezig is op Jeugdland. Het is van belang dat het vrijwilligersaanmeldformulier tegelijkertijd met het deelnemersaanmeldformulier wordt ingeleverd. Kinderen die niet woonachtig zijn in Rozenburg worden bij meer dan 400 deelnemers ook op de wachtlijst gezet. 

Op uiterlijk 17-03-2024 wordt u op de hoogte gebracht van de wachtlijst. Hierbij geldt geen bericht, is goed bericht: uw kind is geplaatst wanneer u geen mail ontvangt. Kinderen op de wachtlijst horen uiterlijk op 26-5-2024 of zij wel of niet kunnen deelnemen. Wanneer een kind niet kan deelnemen, zal de deelnamebijdrage worden terugbetaald.

Groepsindeling

In de Jeugdlandweek werken kinderen onder begeleiding van ouders, opa’s en oma’s, oudere broers en zussen, ooms en tantes, etc., binnen een thema. Dit thema wordt ieder jaar op de vrijwilligersavond door de oud-vrijwilligers uitgekozen.

Alle kinderen worden geplaatst in een groepje waar ze de gehele week gezamenlijk aan de slag gaan. De groepsgrootte is tussen de 10 – 15 kinderen per groep. Dit is afhankelijk van het aantal kinderen binnen een bepaalde leeftijdsgroep. Bij het plaatsen van de kinderen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de kinderen, maar we kijken ook naar de balans in een groep.  

We zijn bekend met het aanmelden van vriendjesgroepen en/of het doorkiezen van kinderen, maar een groep mag bij aanmelding niet groter zijn dan 6. Is je groepje groter? Verdeel het dan in 2 gelijke groepjes. Zo kunnen we het makkelijker maken om alle kinderen bij iemand te plaatsen waar ze graag bij in de groep willen tijdens Jeugdland. Ook is dit handiger met het verdelen van de vrijwilligers.  

Weekprogramma

De hele week zijn er verschillende activiteiten. Iedere dag begint met om 09:30 uur met de briefing van de groepshoofden. Aansluitend zullen de kinderen vanaf 10:00 uur bouwen aan hun hut, knutselen, sporten, zingen en dansen. De lunch is van 12:30 uur tot 13:30 uur (LET OP! Er is dan geen toezicht op kinderen door vrijwilligers.) en de dag eindigt om 16:00 uur.

 

– 9.30 – briefing groepshoofden

– 10.00 – Opening jeugdland 2024 & Bekendmaking van het lied en de vlag onthullen

– Mini’s 1 t/m 30 Hut bouwen

– 21 t/m 30 Vlot bouwen

– Crea

– Zang & Dans

– Waterballonnen

– Waterballonnen Mini’s

– 12.30 – 13.30 lunch

– Mini’s gymzaal

– 9.30 briefing groepshoofden

– 10.00 start programma

– Mini’s 1 t/m 30 Hut bouwen & beoordeling jurylid 1

– 21 t/m 30 vlot bouwen

– Crea

– Zang & dans

– Sport & spel (incl. springkussen)

– 12.30 – 13.30 Lunch

– 21 t/m 30 Middagprogramma

– Mini’s sport & spel

– 9.30 briefing groepshoofden

– 10.00 start programma

– Mini’s 1 t/m 30 Hut bouwen & beoordeling jurylid 2

– 21 t/m 30 vlot bouwen

– Crea

– Zang & dans

– Sport & spel (incl. springkussen)

– 12.30 – 13.30 Lunch

– 11 t/m 20 Middagprogramma

– 16.00 Vrijwilligers op het springkussen

– 9.30 briefing groepshoofden 

– 10.00 start programma

– Mini’s 1 t/m 30 Hut bouwen

– 21 t/m 30 Vlot bouwen

– Crea

– Zang & Dans

– Waterballonnen

– Kinderboerderij mini’s


– 12.30 – 13.30 Lunch

– 1 t/m 10 Middagprogramma

– Mini’s kinderboerderij

– 13.30 briefing groepshoofden

– 14.00 start programma

– Attributen maken voor de optocht & schminken

– 15.00 21 t/m 30 vlottenrace

– Zang & dans

– Attributen maken voor de optocht/ schminken

– 17.00 Feestmaal

– 18.30 generale repetitie

– 19.00 optocht

– 19.30 Afscheid van de mini’s & Prijsuitreiking

– 20.00 Einde Jeugdland 2024

Er zijn natuurlijk ook prijzen te winnen!

Huttenprijs

We geven 3 x de huttenprijs weg en dat geld voor de groep die de beste, mooiste en natuurlijk veiligste hut heeft gebouwd

Sportprijs

We geven 3 x de sportprijs weg en dat geld voor de groep die de meeste punten heeft verdiend op de sport en spel onderdelen

Vlottenrace winnaar

We geven 1 x de prijs weg voor de vlottenrace weg en dat geld voor de groep die de snelste tijd heeft neergezet tijdens de vlottenrace

Sonneveldt bokaal

We geven 1 x de prijs weg voor de groep die sportiefst, sociaalst en netst is geweest