Jeugdland is voor alle basisschoolkinderen uit de groepen 3 t/m 8, die in Rozenburg wonen of op enig manier met Rozenburg verbonden zijn. 

Ieder jaar vind je, in de laatste week van de zomervakantie, ongeveer 400 kinderen en nagenoeg evenveel vrijwilligers in de Jeugdlandtent op het Molenveld.

Jeugdland is opgezet in 1998 door wijlen meneer Joop Sonneveldt om de basisschooljeugd die, om wat voor reden dan ook, niet met vakantie ging tijdens de zomervakantie, toch één fantastische vakantieweek te bezorgen. 

Als evenement valt Jeugdland onder de Stichting Rozenburg bloeit. Deze stichting krijgt vanuit de gemeente Rotterdam subsidiegelden, die zij mag verdelen over verschillende evenementen, waaronder Jeugdland.

In de Jeugdlandweek werken kinderen onder begeleiding van ouders, opa’s en oma’s, oudere broers en zussen, ooms en tantes, etc., binnen een thema. Dit thema wordt ieder jaar op de vrijwilligersavond door de oud-vrijwilligers uitgekozen.

De hele week zijn er verschillende activiteiten, waarbij de hoofdactiviteit het bouwen van een hut is. Deze hut wordt in de loop van de week 3 keer beoordeeld door verschillende, onafhankelijke, juryleden die afzonderlijk letten op thema, creativiteit en veiligheid aan de hand van een scorelijst. 

Om er bij de oudere kinderen (groep 21 t/m 30)een extra uitdaging in te brengen, moeten zij met hun groep een vlot bouwen. Hiermee gaan ze de strijd met elkaar aan tijdens de vlottenrace op vrijdag!

Heel de week is er Bewaking die zorgt dat er voor en na Jeugdland niks misgaat, staat de Catering klaar met drankjes en versnaperingen, ondersteunt de Crea de kinderen met allerlei knutselmaterialen, zijn de EHBO-ers aanwezig voor de nodige pleisters, wordt de hele week vastgelegd in woord en beeld door de Mediamensen, verzorgt Sport en spel activiteiten op het veld en in het zwembad, zorgt de Technische dienst voor alle gereedschappen en de Animatiegroep regelt de vrolijke noot. 

Aan het eind van de week zijn er verschillende prijzen in de wacht te slepen: 

Voor vrijwilligers met kinderen jonger dan de toegestane deelnameleeftijd, is er mini-Jeugdland. Hier mogen de kinderen van vrijwilligers naartoe op de dagen dat de vrijwilliger aanwezig is op Jeugdland. Zij volgen hier een eigen programma.

Wist je al dat als je niet langer zelf als deelnemer kan meedoen, je het jaar daarna gelijk als junior begeleider aan de slag kunt?!